Provozní řád areálu střelnice na Strážnici

Provozní řád v areálu střelnice na Strážnici

Stručný výpis z provozního řádu střelnice AVZO TSČ ČR SKÁLA Opava - Suché Lazce ze dne 20.10.2015.

Střelnice kategorie A - venkovní, třída 1 - střelnice veřejná, nekomerční, sportovní, skupina K - střelnice pro malorážky.

Správci střelnice: Břetislav Janošek, Oldřich Kubesa, Richard Dener, Pavel Nelešovský, Zdeněk Diehel

Bez přítomnosti správce střelnice nelze žádnou střelbu provozovat !!!

Střelnici lze provozovat celoročně v době od 08:00 do 20:00 hodin. Evidence osob využívajících střelnici je vedena v Provozní knize (deníku). Každý střelec je zaevidován svým jménem, číslem zbrojního průkazu a stvrzujícím seznámení s provozním řádem střelnice.

Na střelnici je povolen provoz malorážkových zbraní kategorie "B, C" (malorážky, malorážkové pistole a revolvery) do ráže .22 WMR, s výkonem střeliva do E5-407 J. Lze používat pouze registrované zbraně, dokladem o registraci je průkaz zbraně.

Na střelišti je páskou vymezen prostor pro diváky a prostor pro střelce a osoby oprávněné (v době tréninku bez diváků páska nemusí být natažena).
Výstřelný prostor je zabezpečen závorou, dvěma čelními záštitami, výstražnými tabulkami a stožárem s výstražnou červenou vlajkou.
Každý střelec je povinen před zahájením střelby se prokazatelně seznámit s provozním řádem střelnice a zapsat se do Provozní knihy.
Střelbu na střelišti řídí správce střelnice nebo jim určený řídící střelby.
Před zahájením střelby je správce střelnice povinen m.j. organizovat rozmístění veškerých konstrukčních prvků nutných k provádění střelby na střelišti, výstražné tabule, bezpečnostní pásky, stožár s vlajkou apod.

Bezpečnostní pravidla střelby:

  • Střelbu provádět zásadně podle stanoveného režimu střelby a v prostorech vyznačených na situačním nákresu střeliště. Provádění střelby jiným způsobem či v jiných prostorech je přísně zakázáno.
  • Před zahájením střelby musí být každý střílející seznámen se zásadami bezpečné manipulace se zbraní a zásadami chování při střelbě na střelnici.
  • Střelbu lze zahájit pouze na základě povelu správce střelnice nebo řídícího střelby.
  • V průběhu střelby musí střílející a ostatní účastníci střelby používat chrániče sluchu a při střelbě z pistole střelecké brýle (ochrana zraku).
  • Přechovávat zbraně v celém prostoru střelnice lze pouze ve stavu vylučujícím jejich okamžité použití. Zbraně musí být vybité - náboje nejsou v nábojových komorách zbraní, ani v zasunutých zásobnících, zásobníky musí být vyjmuty.
  • Nabitou zbraní na střeleckém stanovišti mířit zásadně pouze ve směru terčů.
  • Náboje nesmí vložit do žádné části zbraně, dokud střelec nestojí na svém střeleckém stanovišti, čelem ve směru výstřelné a dokud správce střelnice nepovolil zahájení střelby.
  • Na střelnici lze provádět střelbu pouze jsou-li přítomny minimálně dvě osoby.
  • Po posledním výstřelu před opuštěním střeleckého stanoviště se střílející přesvědčí, že v nábojové komoře není náboj. Správce střelnice tuto skutečnost zkontroluje.
  • Střelba smí být prováděna jen ze střeleckých stanovišť do určených terčů. Střílet na jiné předměty než určené terče je přísně zakázáno.

Výpis zpracoval: Ing. Břetislav Janošek

zdroj: AVZO - Suché Lazce

sdílet článek na
Facebooku

Závěšický

Článek zpracoval pro web
David Závěšický (8/2018)

Anketa, názory občanů

Pošlete nám vaše náměty a připomínky, rádi Vám je zodpovíme.

hlášení místního rozhlasu

Hlášení rozhlasu - pátek 28.6.2024:

1) Ve středu 3. 7. 2024 budou v naší obci od 9 hodin přistavěny kontejnery na zelený odpad. Kontejnery budou rozmístěny na obvyklých stanovištích.

Hlášení rozhlasu - úterý 25.6.2024:

1) AVZO TSČ ČR Skála Suché Lazce srdečně zve všechny občany na kulturní akci "Táboráček", která se koná v pátek 28. 6. 2024 od 18:00 hodin v areálu střelnice na Strážnici. Občerstvení je zajištěno na místě, možnost opékaní vlastních buřtů. Srdečně zvou pořadatelé.

zobrazit vše

Kalendář akcí

3.7.2024 od (9:00) hodin:

Přistavění kontejnerů na zelený odpad.

7.8.2024 od (9:00) hodin:

Přistavění kontejnerů na zelený odpad.

10.8.2024 od (14:30) hodin:

Od 14:30 hodin, proběhne ve středu obce u kašny 8. ročník sucholazeckého pivního festiválku. Můžete se těšit na několik druhů piv. Pozvánka.

11.8.2024 od (16:00) hodin:

Uzávěrka srpnového čísla zpravodaje je 11.8.2024, zpravodaj by měl vyjít 22.8.2024.

30.8.2024 od (13:00) hodin:

30.8. - 1.9.2024 - od pátku 13:00 hodin - střed obce, obecní hřiště, kaple "Sucholazecké posvícení 2024" (třídenní akce) (30.8. až 1.9.2024), pořádá (zastupitelstvo S.L.). Pozvánka

zobrazit vše

Anketa, názory občanů

Napojení na přípojku kanalizace v S. Lazcích jste realizovali / budete realizovat? Hlasujte kliknutím na jednu z možností.

Svépomocí 1-2 lidé. 29%
Svépomocí 3 a více lidí. 21%
Odbornou firmou. 7%
Živnostníkem/(y) se zaměření na výkopové práce. 43%

Celkem hlasů: 82 | Hlasování začalo: 11.4.2023 01:00 | Hlasování končí: 11.4.2024 01:00 | všechny ankety

Na začátek stránky