Zpravodaj prosinec 2002

Sucholazecký zpravodaj - prosinec 2002

Vážení spoluobčané,
tiše a po špičkách přicházejí nejkrásnější svátky roku. Zatím postávají za dveřmi a čekají, až je vpustíme dovnitř. Máte jistě plné ruce práce, ale nastavte se v tom shonu aspoň na chvíli ...

VÁNOCE - to je zvláštní den a zvláštní noc. Nikdo nikomu nic nenařizuje a přece všichni víme, že se máme chovat jinak, než obvykle. Každý den přece nedáváme kdekomu dárky. Každý den se nesnažíme vyhýbat se konfliktům tolik, jako dnes. Každý den nemáme čas pro rodinu, děti, pro vzpomínky...
Je to zvláštní den a zvláštní noc. Můžeme říci, že je to čas, kdy toužíme být pině lidmi. Co nás k tornu každoročně vede? Snad touha, která je na dně srdce každého z nás. Je to touha po dobru. Touha překonat své sobectví, touha být pro druhé. Touha uskutečnit něco z toho krásného, co jsme prožívali jako děti. Zkusme se tedy nadechnout a cítit kolem sebe Vánoce...

VOLBY - do zastupitelstva obce se konaly ve dnech 1. a 2. listopadu 2002 a byli zvoleni tito členové:
Květoslava Halšková
Ladislav Valík
Josef Kubín
Václav Žůrek
Miloslav Kostřiba
Lubomír Rabinský
Jaromír Sedláček
Bronislav Vícha
Martina Škrobánková
Pavla Satková
Eva Brhelová
Starostou obce byl zvolen pan Miloslav Kostřiba, místostarostou pan Lubomír Rabinský.

ZASTUPITELSTVO OBCE se na svém prvním zasedání dohodlo na vytýčení několika priorit, na něž se v nastávajícím období soustředí.
Byla vyvolána jednání s Arcibiskupstvím v Olomouci o opravě kaple ve středu obce, byly zahájeny přípravné práce na opravu této kaple. Byla zahájena jednání s majitelem restaurace Bílý anděl o dlouhodobém pronájmu sálu a jeho případné rekonstrukci na náklady obce.

str. 2.

Je rozpracováno jednání o vyrovnání majetkoprávních vztahů fotbalového hřiště T.J. Suché Lazce. Rovněž bylo vstoupeno do jednání s Jednotou Opava o přeložení sloupu obecního rozhlasu a o umístění veřejné oznamovací schránky na jejím objektu.

DOKONČENÍ - byla dokončena oprava Kapličky sv. Jana a také oprava kapličky na obecním hřbitově. Na hřbitově, okolo obecního úřadu a v parčíku Ve dvoře nad prodejnou Jednoty se o úpravu zeleně a o čistotu starali důchodci, za což jim náleží poděkování.

Nově zvolené zastupitelstvo rovněž touto cestou děkuje bývalému starostovi, panu Václavu Hankemu, za veškerou práci, čas a energii, které naší obci ve svém volebním období věnoval.

Sedí vrabček na piliri
a zpěva si čviri, čviri
a pinečka pin, pin, pin,
narodil se Boží syn.

Laštovička štěbetuje,
novinu nam oznamuje,
bysme dluho něspali,
do Betlema běžali.

Hrdlička jim tež pomaha,
Jezulatku cukru dava,
cukru, cukru,cukrušku,
navařime kašičku.

/stará opavská koleda /

Vážení spoluobčané, dovolte, abychom Vám popřáli radostné a spokojené svátky vánoční a v novém roce hodně zdraví, štěstí a abychom v sobě dlouho udrželi světlo z vánoční svíčky, které ukazuje cestu směrem k lidskosti a porozumění.

zpracoval M. Škrobánková (zatím neověřeno - zjišťujeme)

Anketa, názory občanů

Pošlete nám vaše náměty a připomínky, rádi Vám je zodpovíme.

hlášení místního rozhlasu

Hlášení rozhlasu - pátek 28.6.2024:

1) Ve středu 3. 7. 2024 budou v naší obci od 9 hodin přistavěny kontejnery na zelený odpad. Kontejnery budou rozmístěny na obvyklých stanovištích.

Hlášení rozhlasu - úterý 25.6.2024:

1) AVZO TSČ ČR Skála Suché Lazce srdečně zve všechny občany na kulturní akci "Táboráček", která se koná v pátek 28. 6. 2024 od 18:00 hodin v areálu střelnice na Strážnici. Občerstvení je zajištěno na místě, možnost opékaní vlastních buřtů. Srdečně zvou pořadatelé.

zobrazit vše

Kalendář akcí

3.7.2024 od (9:00) hodin:

Přistavění kontejnerů na zelený odpad.

7.8.2024 od (9:00) hodin:

Přistavění kontejnerů na zelený odpad.

10.8.2024 od (14:30) hodin:

Od 14:30 hodin, proběhne ve středu obce u kašny 8. ročník sucholazeckého pivního festiválku. Můžete se těšit na několik druhů piv. Pozvánka.

11.8.2024 od (16:00) hodin:

Uzávěrka srpnového čísla zpravodaje je 11.8.2024, zpravodaj by měl vyjít 22.8.2024.

30.8.2024 od (13:00) hodin:

30.8. - 1.9.2024 - od pátku 13:00 hodin - střed obce, obecní hřiště, kaple "Sucholazecké posvícení 2024" (třídenní akce) (30.8. až 1.9.2024), pořádá (zastupitelstvo S.L.). Pozvánka

zobrazit vše

Anketa, názory občanů

Napojení na přípojku kanalizace v S. Lazcích jste realizovali / budete realizovat? Hlasujte kliknutím na jednu z možností.

Svépomocí 1-2 lidé. 29%
Svépomocí 3 a více lidí. 21%
Odbornou firmou. 7%
Živnostníkem/(y) se zaměření na výkopové práce. 43%

Celkem hlasů: 82 | Hlasování začalo: 11.4.2023 01:00 | Hlasování končí: 11.4.2024 01:00 | všechny ankety

Na začátek stránky